Etusivu

Sen näkee silmistä

Kuivasilmäisyys on yleinen vaiva, joka hoituu yleensä kostutushoidolla. Hyprosan on ensimmäinen säilytysaineettomassa pullossa oleva lääkevalmiste kuivasilmäisyyden hoitoon. Kevyen koostumuksen ansiosta se levittyy helposti silmän pinnalle. Hyprosan-silmätippoja on miellyttävä käyttää, sillä ne aiheuttavat vain harvoin näön sumentumista.

Kuivasilmäisyyden hoitoon

Hyprosan-silmätipat on lääkevalmiste kuivien silmien hoitoon. Hyprosan toimii luonnollisten kyynelten korvikkeena. Lääke kosteuttaa ja voitelee silmän pintaa ja pitää silmät virkeinä ja kosteina pitkään. Hyprosanissa yhdistyy pulloannostelun helppous ja kerta-annospipettien säilytysaineettomuus.


Sopii piilolinssien käyttäjille

Hyprosan-pullon sisällä oleva venttiili estää epäpuhtauksien pääsyn silmätippaliuokseen, mikä mahdollistaa säilytysaineettomuuden.

Hyprosan-pullo kulkee kätevästi mukana myös matkalla tai työpaikalla. Säilytysaineeton Hyprosan-silmätippa sopii käytettäväksi kaikkien piilolinssien kanssa.Kuivasilmätesti

Kuivasilmäisyyden oireita voivat aiheuttaa esimerkiksi ikääntyminen, ympäristö, päätetyöskentely ja piilolinssit. Testaa kärsitkö kuivasilmäisyyden oireista.

Mistä tunnistaa?

Tavallisimpia kuivasilmäisyyden oireita ovat esimerkiksi silmien kirvely, kutina, roskan tunne silmissä, valonarkuus sekä väsyneet ja vetistävät silmät.

Santen

Santen Oy on Pohjois-Euroopan johtava silmälääkeyritys. Santen kehittää erityisesti säilytysaineettomia vaihtoehtoja silmäsairauksien hoitoon.

HYPROSAN 3,2 mg/ml -silmätipat. Vaikuttava-aine: hypromelloosi. Käyttöaiheet: Luonnollisten kyynelten korvike kuivan silmän oireiden, mukaan lukien keratoconjunctivitis sicca, hoitoon aikuisille. Annostus ja antotapa: Yksi tippa silmään kolme kertaa vuorokaudessa tai tarvittaessa. Pediatriset potilaat: Hyprosan-silmätippojen turvallisuutta ja tehoa lasten ja alle 18-vuotiaiden nuorten hoidossa ei ole varmistettu. Antotapa: Hyprosan tulee tiputtaa silmään vasta kun on kulunut vähintään viisi minuuttia muiden silmään annosteltavien lääkkeiden annosta. Vasta-aiheet: Yliherkkyys vaikuttavalle aineelle tai apuaineille. Varoitukset ja käyttöön liittyvät varotoimet: Hyprosan-silmätipat eivät sisällä säilytysainetta, joten niitä voi käyttää yhtä aikaa piilolinssien kanssa. Yhteisvaikutukset muiden lääkevalmisteiden kanssa sekä muut yhteisvaikutukset: Yhteisvaikutustutkimuksia ei ole tehty. Raskaus: Hyprosan-silmätippoja voidaan käyttää raskauden aikana. Imetys: Hyprosan-silmätippoja voidaan käyttää imetyksen aikana. Hedelmällisyys: Ei vaikutusta. Vaikutus ajokykyyn ja koneiden käyttökykyyn: Vähäinen vaikutus ajokykyyn ja koneiden käyttökykyyn, koska ne voivat aiheuttaa ohimenevää näön sumentumista silmään tiputtamisen jälkeen. Haittavaikutukset: Melko harvinainen: Paikallinen kirvely, silmäkipu ja näön sumentuminen. Pakkaukset: 10 ml ja 3x10 ml. Apteekista ilman reseptiä. Tutustu pakkauksessa olevaan käyttöohjeeseen. Oireiden pitkittyessä ja diagnoosin varmistamiseksi käänny lääkärin puoleen. 31.08.2020